full pedigrees

Elke Ierse setter is gecontroleerd op zijn gezondheid door de dierenarts (DNA en HD foto’s) en door de Raad van Beheer. Daarnaast is elke Ierse Setter is voor voorzien van een N.H.S.B. stamboom. Het fok beleid is zo dusdanig ingericht op het standhouden, bewaken en bevorderen van de gezondheid en welzijn van het ras. Wij proberen vanuit onze hobby en veel liefde het mooie ras, gezonde en evenwichtige puppies te creëren.

Kennel & pension

Gaat u op vakantie, geen nood, wij zorgen met alle liefde voor uw hond totdat u terug bent. Wij zijn voorzien van 7000m² grond, waarvan een speelweide van 65m bij 75m breed. Daarnaast beschikken wij over een logeerruimte voor de honden. Mocht geinterreseerd zijn dan kunt u altijd contact opnemen per mail of telefoon.

breeder

Het succes van onze kennel zit niet in het blind blind fokken op de Europese showlijnen, maar ook met behulp van Amerikaanse, Australische en (Ierse) Moanroadlijn (werkhondenlijn). Door deze driekhoek teelt houden we onze honden gezond en zuiver. Daarbij kunnen wij zeggen dat de verantwoordelijkheid ten allen tijde bij DE FOKKER ligt. Deze verantwoordelijkheid is bedoeld om zowel de hond als toekomstige baas niet te kort te komen. Een belangrijk punt voor ons als fokker is het vermijden van inteelt en het signaleren van lichamelijke- en karaktergebreken. Zo streven wij ervoor om het dier gezond te houden, daarnaast geven we de dieren veel liefde en goede verzorging.

Welcome To Of The Frisionfield

We Jelle Kooistra and Greetje and we have 3 children, Wiebe, Arjen en Rennie.
Occupation tim-foreman and from my 6th year in possession of pets, rabbits, chickens, parakeets and ornamental water.
Around my 25 year I (Jelle) also had horses, my knowledge heredity,
hoeking-movement was partly the basis and in my setter kennel from which we 1992 run,
and of course with wife and daughter have also been given the animal virus.

News Overview

Check our latest news

Planning 2022

Aankomende zomer hopen we een nestje in de planning met onze Luna Of The Frision Field. Luna is een dochter van Rafiki x Wytske Of The Frision Field. Luna is een gespierde setter, golvende beharing en vierkant gebouwd. Luna is HD vrijMO vrij, clad vrij en RCD4 getest. Ook het DNA is getest. Wij

Details

Combinatie 2021

3 september 2021 geboren uit de combinatie Palmer (stamboom naam) Flinn x Jess (Stamboom naam) Asley Of The Frision Field, 8 males and 3 females. Dit is een herhaal combinatie van 2020. Deze combinaties gaat terug op de Europese show en de oud Ierse Moanroad lijn en de Amerikaanse lijn. Beide ouders zijn DNA getest door

Details

Combinatie 2020

11 juli 2020 geboren uit de combinatie Palmer (stamboom naam) Flinn x Jess (Stamboom naam) Asley Of The Frision Field 6 males and 7 females. Deze combinaties gaat terug op de Europese show en de oud Ierse Moanroad lijn en de Amerikaanse lijn. Beide ouders zijn DNA getest door het Van Haeringen laboratorium en zijn

Details

Puppy beoordelingsdag 2019

Zondag 17-11-2019 Puppy beoordelingsdag met enkele Fokkers -toekomstige eigenaren, en Setter vrienden. Combinatie van Rafiki x Wietske Of The Frision Field. Zes teven en zeven reuen, worden beoordeeld op het hoofd, gebit, voorhand, achterhand, rug belijning, borstdiepte en een goed totaalbeeld. Het doel is om een totaalbeeld hoe de pups zichzelf gaan ontwikkelen o.b.v. de diversiteit

Details

The behavior of the Irish Setter

What is the character of this Irish setter

gedrag ierse setter

Irish Setters are energetic, intelligent, hearty, and full of energy. They have no protective instincts, go easy with other animals, and are good with children. The Irish Setter is alert but sensitive. This breed can be enthusiastic and spirited, while others are more reserved.

It is a very sweet and impulsive race. Sometimes they are difficult to train, probably because of their independent spirit, but with fixed rigor and a lot of practice, Irish setter is a joy to own. Irish Setters are extremely fast, with an excellent sense of smell and strong on any terrain and in any climate.

 

 • Impulsive Race

 • Very Quickly

 • Strong smell

 • Sometimes difficult to train

 • Child friendly

 • Satisfies in shows

 • Strong in every area

 • Suitable for Hunting

Homesick after the old time

A Movie with nostalgia for the old generation 2003

Females: Angel, Cheetah, Energetic, Find, Pretty Girl.

Males: Max en Humphry

Featured Portfolio Overview

Best & Most Popular Retrospective of our Dogs

With all of our pride we would like to see our portfolio of our dogs. Below our highlights. Do you want to see everything go to the Portfolio page.

 • Cochise van Claudia Damstra

 • IERS Setter Puppy 2015

 • Retrospective Hiking

 • Cheetah